Chauffeurs voeren actie bij distributiecentra in Brabant

627

Vergezeld van twee grote actietrucks bezoekt een groep van zo’n dertig boze chauffeurs woensdag een aantal opdrachtgevers in de Transport en Logistiek uit protest tegen de nul procent loonsverhoging die de werkgevers bieden.

De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs. Ze eisen gelijk Chauffeurs voeren actie bij distributiecentra in Brabantloon voor gelijk werk. De cao-onderhandelingen in de Transport en Logistiek (140.000 werknemers) zitten al maanden muurvast. De werknemers verwierpen op 15 maart de werkgeversvoorstellen voor een nieuwe cao, waaronder de nul procent loonsverhoging.

Slagbomen mee
FNV-bestuurder Henri Janssen gaat op alle locaties met de chauffeurs in gesprek om ze voor te lichten over de vastgelopen cao onderhandelingen. ‘De chauffeurs krijgen de kans om op de actie-truck hun naam en handtekening te zetten Tegen Verdringen en Voor een Fatsoenlijk loon. We nemen slagbomen mee, om de chauffeurs op symbolische wijze de toegang tot de DC’s te weigeren.’

Ook worden er twee doelen (goals) geplaatst, waarin op papier de drie procent looneis en Tegen verdringing hangt. Tjeerd Orie, vakbondsbestuurder Transport CNV Vakmensen: ‘De chauffeurs worden uitgenodigd om op goal te schieten. We zullen er alles aan doen om de chauffeurs op te houden. Er kan woensdag chaos in de aanvoer van de DC’s ontstaan.’ (Bron: FNV Bondgenoten/Foto: Henri Janssen via Twitter)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief