Chauffeurs UPS staken

732

De chauffeurs van UPS in Amsterdam staken vandaag. Het is hun derde staking in korte tijd. Zij eisen een fatsoenlijke loonsverhoging in de cao Transport en Logistiek.

De chauffeurs van UPS gebruiken de stakingsdag maandag om hun collega’s op de andere UPS-vestigingen te informeren over de strijd die zij voeren. In Apeldoorn en Utrecht delen ze van 7:30 uur tot ongeveer 9:00 uur flyers uit aan hun collega’s.

Staking bij UPS Amsterdam; ‘No pakjes today’Teken aan de wand

Cao-onderhandelaar Egon Groen vindt het voor UPS een teken aan de wand dat de koeriers van UPS voor de derde keer in korte tijd het werk neerleggen. ‘UPS heeft na de eerste twee stakingen de stakers menen te moeten intimideren. Dat pikken de koeriers niet. Sterker, het werkt averechts. Bovendien vinden de koeriers het onbegrijpelijk dat UPS niet wenst in te gaan op het sluiten van een overeenkomst met de vakbond om een loonsverhoging te betalen, zoals andere werkgevers hebben gedaan.’

In actie

De werknemers in de transport en logistiek zijn al maanden in actie voor een fatsoenlijk loonbod door de werkgevers (TLN biedt nul procent) en tegen de verdringing in de sector. Eerder waren er poortacties, werkonderbrekingen, stakingen en acties op de snelwegen. Inmiddels is er gestaakt bij ondernemingen zoals SITA, Portena, Koopman, Geodis, Van Uden, UPS, Peter Appel, Simon Loos en Knap. (Bron: FNV Bondgenoten)

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief