Chauffeurs roepen collega’s in Veghel op tot vriendelijke actie

681

De FNV actietruck bezoekt donderdag met een groepje actievoerende chauffeurs twee belangrijke opdrachtgevers voor transportbedrijven voor een vriendelijke actie. De actievoerende chauffeurs serveren hun collega’s drie kleine gehaktballetjes serveren, deze ballen staan symbool staan voor de fatsoenlijke looneis van 3%.

Tevens worden alle chauffeurs ook op de Dag van de Arbeid opgeroepen om zaterdag 10 mei naar de grote landelijke actiedag in het transport te komen. Zaterdag 10 mei staat de volgende grote Chauffeurs roepen collega’s in Veghel op tot actie actiedag in de Transport en Logistiek gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven door het hele land.

Eisen chauffeurs
De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs.

Maandag 7 april werd het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek, nadat vakbondsleden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers verwierpen. Onder het motto ‘cao op slot, bedrijven op slot’, gingen ’s ochtends de poorten op slot van de onderhandelaars van TLN. ’s Middags kwamen zo’n 400 chauffeurs van verschillende transportbedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee en Koops bijeen in Utrecht voor een startmanifestatie. (Bron: FNV/Foto: Henri Janssen)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief