Twee doden bij chaos op A58

629

De dichte mist in Zeeland zorgt dinsdagochtend voor grote problemen op de A58 tussen Goes en Middelburg. Door het slechte zicht zijn er verschillende kettingbotsingen gebeurd waarbij 150 auto’s waren betrokken. De weg is in beide richtingen dicht. Er vielen twee doden en vele gewonden.

Twee doden bij chaos op A58Er zijn verschillende hulpdiensten ter plaatse op de A58. Hoeveel auto’s er precies betrokken zijn bij de ongelukken is niet bekend. Ambulances rijden af en aan melden weggebruikers in de file. Getuigen melden tientallen aanrijdingen. Het is niet duidelijk wanneer de weg vrijgegeven wordt.

Er is sprake van een behoorlijke chaos op de A58. Met name op de rijbaan richting Bergen op Zoom is het een paar keer helemaal mis gegaan. Verschillende kettingbotsingen met ten minste tien voertuigen zorgen ervoor dat de weg waarschijnlijk vanmiddag pas weer open gaat.

Op verschillende plaatsen in Zeeland was het zicht erg slecht vanmorgen. Op de A58 trok de mist maar slecht op. Weggebruikers konden slechts 80 meter kijken. Het slechte zicht is de oorzaak van de ongelukken.

Gezien de ernst van de situatie verwacht de VID dat de weg niet voor vanavond vrijgeven wordt. Momenteel rijden de hulpdiensten nog af en aan, daarna zal de politie onderzoek doen. Ook het bergen van de voertuigen zal uren duren. De VID raadt weggebruikers vandaag aan de A58 te mijden. De omleidingsroutes staan inmiddels helemaal vol.  (Bron: VID/Foto: Weginspecteur Jacco via Twitter)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief