Grootste transportbedrijven van de wereld positiever over 2014

1667

Ongeveer 45 procent van de CEO’s van de grootste transportbedrijven in de wereld verwacht dat het in 2014 beter gaat met de wereldeconomie en hun bedrijf. PricewaterhouseCoopers (PwC) ondervroeg zo’n honderd CEO’s voor hun marktonderzoek.  

De laatste jaren was het vertrouwen van de CEO’s van transportbedrijven steeds aanmerkelijk lager dan andere sectoren. Dat is ook dit jaar zo, maar het vertrouwen van de CEO’s steeg wel flink.

Zorgen
De CEO’s in de transport en logistiek maken zich vooral zorgen over de mindere groei in de traditionele economieën. In de andere sectoren maken de CEO’s zich vooral zorgen over de opkomende economieën. Toch kijken de CEO’s ook naar deze markten. Daarbij gaat het vooral om joint ventures en strategische samenwerkingen in Latijns-Amerika en Afrika.

Verder maken de CEO’s zich vooral zorgen over de slechte staat van de infrastructuur. Meer dan de helft vindt de infrastructuur niet voldoende. De zorgen over stijgende prijzen voor brandstof blijven. Ruim zestig procent van de CEO’s is daar extreem bezorgd over. Bijna negentig procent van de CEO’s vindt het dan ook belangrijk de ecologische footprint van het bedrijf verder te verlagen. (Bron: PwC)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter