Celstraffen voor ladingdieven

590

ZOETERMEER – De rechtbank Den Bosch heeft dinsdag gevangenisstraffen variërend van zes maanden tot 4,5 jaar opgelegd aan vijf ladingdieven. De mannen, in leeftijd variërend van 20 tot 49 jaar, handelden in georganiseerd verband. Een van hen had een aansturende rol en de rechter legde hem een gevangenisstraf van 4,5 jaar op.

Celstraffen voor ladingdievenDe groep ladingdieven ging, steeds in wisselende samenstelling, ’s nachts op pad om diefstallen te plegen. De bende sloeg toe op parkeerplaatsen in het zuiden en oosten van Nederland. Vermoedelijk bedwelmden de ladingdieven vrachtwagenchauffeurs om te voorkomen dat ze betrapt werden, maar dit kon niet worden aangetoond.

‘Verheugd’

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is verheugd over de uitkomsten van het onderzoek en het opleggen van gevangenisstraffen voor ladingdiefstallen. ‘Het is belangrijk om altijd aangifte te doen. Zonder aangifte blijft de omvang en problematiek van transportcriminaliteit onvoldoende zichtbaar. TLN benadrukt het belang van adequate opsporing en vervolging bij politie en Openbaar Ministerie.’

Het onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het OM is gestart op 10 april 2014, in reactie op het almaar toenemende aantal ladingdiefstallen in ons land. Opmerkelijk is volgens TLN dat het aantal ladingdiefstallen sinds de aanhouding van deze verdachten significant is verlaagd.

Buit

De criminele groepering stal tientallen dozen computerapparatuur, die nagenoeg allemaal bij de aanhouding van drie van de verdachten werden teruggevonden begin mei 2014. Ook wisten de mannen tientallen dozen lego en een grote hoeveelheid computerprocessoren en televisies te ontvreemden begin juni dat jaar. Bij een poging tot ladingdiefstal halverwege die maand werden zes zeilen opengesneden.

Gedurende het onderzoek zijn vier van de verdachten allen één of meerdere keren aangehouden door de politie. Het ging daarbij om diefstal van computerapparatuur en een aantal pogingen tot ladingdiefstal of vernieling door middel van zeilen snijden. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief