CDA wil snel duidelijkheid over defecte brug Kootstertille

548

Het Friese CDA wil snel dat zwaar vrachtverkeer en de binnenvaart de brug in Kootstertille snel weer kan gebruiken. Vorige maand voer een vrachtschip tegen de remwerking van de brug.

Binnenvaarttanker vaart tegen brug KoostertilleBij nadere inspectie, door onder andere duikers onder water, bleek dat de brug meer schade opliep, dan op het eerste oog lijkt. ‘Het betekent dat de brug niet meer open kan voor schepen, maar ook niet meer toegankelijk is voor zwaar verkeer’, zegt CDA’er Henk van de Veen. ‘Grotere schepen worden omgeleid, maar ook zwaar verkeer zoals trekkers, bussen en vrachtwagens mogen er niet meer overheen. Een aantal ondernemers, waaronder Haitsma Beton en de asfalt centrale Kootstertille, hebben hinder van de stremming. Ook is de aansluiting op de A7 voor automobilisten vanuit Noord-Oost Fryslân moeilijker geworden.’

Langere tijd onbruikbaar
Het lijkt dat de brug voor langere tijd niet te gebruiken is, omdat de pijlers zijn verschoven tijdens de aanvaring. Ook zijn er onder water scheuren geconstateerd. Het CDA Fryslân vindt het belangrijk dat er snel oplossingen komen. Van de Veen op zij Fries: ‘De sitewaasje is ferfelend foar elts. It is no wol saak om rap mei in op-lossing te kommen foar lokale bedriuwigheid. Ik freegje it Kolleezje om dúdlikheid te bieden oan de lokale ûndernimmers en de streek.’ (Bron: CDA Friesland)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter