CDA wil ingrijpen minister bij files A20 Rotterdam en Gouda

797

Het CDA wil dat Minister Schultz snel maatregelen om de files op de A20 tussen Rotterdam en Gouda te verminderen. Gouda. Regionale lijsttrekkers van het CDA in Gouda, Waddinxveen en Zuidplas bieden daarom 5 maart CDA Tweede Kamerlid Sander de Rouwe het ‘A20 verkeersmanifest’ aan.

Het kabinet bezuinigt op wegen en dat werkt volgens het CDA averechts. Lijsttrekker CDA Gouda Huibert van Rossum noemt een goede bereikbaarheid van de regio Gouda en Rotterdam cruciaal. Niet CDA: ‘Wat doet het kabinet voor binnenvaart?’alleen voor de pendelende Gouwenaars die dagelijks het traject over de A20 afleggen om naar hun werk te gaan, maar ook voor het vestigingsklimaat voor bedrijven.

Zweder Bergman, lijsttrekker in Waddinxveen deelt deze analyse. ‘Waddinxveen ervaart door de regelmatige problemen op de A20 ook de nodige opstoppingen op de A12 bij het Gouwe aquaduct. ‘Dat gaat ten koste van de doorstroming en een goede ontsluiting van de bedrijventerreinen die daar in de buurt liggen.

Versneld maatregelen
Sander de Rouwe zal met het manifest in de hand VVD Minister Schultz oproepen versneld maatregelen te nemen.  Dat een versnelde aanpak nodig is, blijkt ook uit de analyse van de verkeersinformatiedienst. De filedruk van dit najaar is hoger dan die in het jaar daarvoor. De daling van de totale filedruk is helaas minimaal in 2013. Het CDA wil dat die filedruk echt snel afneemt. Dat vraagt versnelde actie en maatregelen. (Bron: CDA)

Volg TotaalTrans op Twitter