CDA vraagt verhoging accijns brandstof terug te draaien

629

Het CDA vraagt staatssecretaris Frans Weekers van financiën de verhoging van de accijns op brandstoffen terug te draaien.

Tweede Kamerlid Omtzigt (CDA) herinnert de staatssecretaris aan zijn uitspraak dat hij ‘vanaf 1 januari zijn ogen de kost zal geven en zijn oor te luisteren leggen, opdat hij weet wat er gebeurt’.

Forse omzetdaling
Volgens Omtzigt is de raming in de begroting van 230 miljoen euro aan meeropbrengsten door dieselaccijns, Weekers ontkent extra accijnsverhoging brandstoffeneen raming die geen enkele rekening houdt met grenseffecten. ‘Ik wil van de staatssecretaris weten of hij kennis heeft genomen van de forse omzetdalingen in de hele grensstreek van Nederland en of hij bereid is het UWV (Uitvoeringsorgaan werknemersverzekeringen) te vragen voor hoeveel mensen een ontslagaanvraag gedaan is bij de pompstations per maand sinds mei 2013.’

Omtzigt wil ook van Weekers weten de maandelijkse brandstofverkoop van januari zo spoedig mogelijk te publiceren na afloop van de maand en hoeveel opbrengsten denkt hij dit jaar te halen uit de accijnzen op benzine, diesel en LPG. ‘En wanneer verwacht u die opbrengsten voor het eerst bij te stellen?’ (Bron: Tweede Kamer)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter