CDA pleit voor een nationaal commissaris verkeersveiligheid

617

DEN HAAG – Het CDA wil een nationaal commissaris verkeersveiligheid om het aantal verkeersdoden en ernstig verkeersgewonden de komende jaren fors te verminderen. De partij doet dit voorstel in het Kameroverleg wegverkeer met minister Schultz van infrastructuur en milieu.

CDA pleit voor een nationaal commissaris verkeersveiligheidRecent kwamen diverse verkeersorganisaties met voorstellen om de veiligheid op de weg te vergroten. De ANWB en onderzoeksbureau SWOV luidden eerder al de noodklok en riepen minister Schultz op meer te doen om het aantal slachtoffers te verminderen. CDA Kamerlid Sander de Rouwe sluit zich hierbij aan. ‘We missen concrete acties van deze minister om het verkeer echt veiliger te maken. Met mooie ambities worden onze wegen er niet veiliger op, met concrete acties wel.’

Schultz wil dat het aantal ernstig gewonden in het verkeer in 2020 daalt tot onder de 10.600. Die doelstelling is volgens SWOV met 18.800 gewonden in 2013 niet realistisch.

Doorpakken

Met het aanstellen van een nationaal commissaris wil het CDA bereiken dat er doorgepakt gaat worden. ‘Het probleem rond verkeersveiligheid is dat er heel veel overheden en maatschappelijke organisaties bij betrokken zijn, maar dat niemand doorpakt. De nationaal commissaris zou rechtstreeks onder de minister moeten vallen. Als overheidsbrede commissaris gaat hij of zij een concreet programma opstellen dat wordt uitgevoerd door alle overheden en maatschappelijke organisaties, gericht op het halen van de doelstellingen. De benoeming zou voor vier jaar moeten gelden.’ (Bron: CDA)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief