CDA begint meldpunt gevolgen van accijnsverhoging

608

De CDA Tweede Kamerfractie heeft maandag een meldpunt ingesteld om de problemen van de accijnsverhoging per 1 januari in kaart te brengen. Volgens het CDA is de omzet van pomphouders, slijters en winkeliers met tientallen procenten teruggelopen. Met de reacties wil het CDA de belastingverhoging opnieuw op de agenda zetten van de Tweede Kamer.

In het herfstakkoord spraken VVD, PvdA, D66, CU en SGP af dat de accijns op diesel en LPG met 3 en 7 cent per liter omhoog gaat; de accijns op alcohol werd CDA begint meldpunt gevolgen van accijnsverhogingverhoogd met 5,75%. ‘Hierdoor gaan in de grensstreek meer mensen tanken en boodschappen doen in Duitsland of België, waar de belastingen een stuk lager liggen. Al op Prinsjesdag heeft CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma het kabinet gewaarschuwd voor de gevolgen voor ondernemers in de grensstreek. In de eigen tegenbegroting deed het CDA voorstellen om de accijnsverhoging te voorkomen.’

Eerlijke economie
Het CDA wil een eerlijke economie met een gelijk speelveld voor kleine ondernemers. Zij vormen het hart van de lokale economie. ‘De accijnsverhoging treft hen direct, maar ook de gemeenten in de grensregio. Dit kost honderden banen en kleine gemeenten gaan nog verder achteruit in hun voorzieningen’, zegt CDA Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Hij noemt het onbegrijpelijk dat staatssecretaris Weekers (Belastingen) pas na een half jaar de gevolgen wil bekijken. ‘Weekers zelf loopt miljoenen belastinginkomsten mis,  maar wil de put pas dempen als het kalf verdronken is. Dat is voor veel ondernemers te laat.’ (Bron: CDA)

Naar het meldpunt gevolgen accijnsverhoging

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter