CCR werkt vanaf nu nauwer samen met de Moezelcommissie

422

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) gaat nauwer samenwerken met de Moezelcommissie. De samenwerkingsovereenkomst is officieel overhandigd tijdens de plenaire vergadering van de Moezelcommissie.

Deze nieuwe overeenkomst beoogt met name de versterking van de samenwerking tussen de twee rivierencommissies op het gebied van de economische monitoring van de binnenvaart en de reglementaire politietaken. Het akkoord zet de twee organisaties aan tot een systematischere afstemming over CCR werkt nauwer samen met de Moezelcommissieonderwerpen in verband met de bevordering van de binnenvaart en de beoogde acties onder NAIADES II, waaronder vooral de integratie van de binnenvaart in de multimodale logistieke ketens en de desbetreffende platformen genoemd kan worden.

Informatie uitwisselen

De twee organisaties zijn tevens de verplichting aangegaan om informatie uit te wisselen over de toepasbare regelgeving voor het varend personeel en de ontwikkeling van de infrastructuur binnen de context van de klimaatverandering. Deze overeenkomst heeft tevens tot doel bestaande werkprocedures tussen de twee instellingen te vereenvoudigen en de ervaringsuitwisseling tussen de respectieve secretariaten te versterken, echter zonder afbreuk aan hun onafhankelijkheid te doen.

Binnenvaart bevorderen

De CCR en de Moezelcommissie hopen op deze wijze efficiënt te blijven bijdragen aan de bevordering van de Europese binnenvaart, in nauwe samenwerking met de Europese Unie. (Bron: CCR)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief