CCR lanceert internetplatform LNG-projecten binnenvaart

853

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft een internetplatform over LNG-projecten in de binnenvaart in gebruik genomen. De website presenteert alle LNG-projecten die in de Europese binnenvaart zijn gerealiseerd, momenteel worden uitgevoerd of voor de toekomst zijn gepland.

CCR komt met databank LNG-projecten Europese binnenvaartDe beperking van de uitstoot van schadelijke stoffen en broeikasgassen is een belangrijke prioriteit voor de binnenvaart. Het gebruik van LNG als alternatieve brandstof is één van de sleutelinitiatieven om deze doelstelling te kunnen halen.

Complex
De invoering van deze nieuwe brandstof in de binnenvaart gaat voor het bedrijfsleven gepaard met een complexe overgangsfase, die een goede afstemming van de talrijke initiatieven nodig maakt. Dit vereist een optimale communicatie en soepele contacten tussen de verschillende economische, administratieve en politieke actoren en stakeholders.

Wegens de groeiende behoefte aan zichtbaarheid en transparantie met betrekking tot het toenemende aantal LNG-activiteiten langs de Europese waterwegen, hebben de CCR en haar partners in het voorjaar van 2013 de instelling van een uitgebreide databank ter hand genomen. Deze databank wordt nu via het internetplatform  toegankelijk gemaakt. Het bedrijfsleven kan met dit initiatief op aanzienlijke synergie-effecten rekenen.

CCR en partners
De website is een initiatief van de CCR en haar partners Nationaal LNG Platform, LNG-Initiative Nordwest, MariTIM, Pro Danube Management GmbH (LNG Masterplan Rhine-Main-Danube) en TaskForce LNG Noord-Nederland/Energy Valley.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter