CCR houdt colloquium over ontwikkeling radar in de binnenvaart

496

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) houdt donderdag 19 december in Straatsburg een colloquium over de ontwikkeling van radar in de binnenvaart.

CCR houdt colloquium over ontwikkeling radar in de binnenvaartDe moderne binnenvaart is ondenkbaar zonder radar, aangezien deze technologie de continue vaart, de 24-uurs vaart onder alle zicht- en weersomstandigheden, mogelijk heeft gemaakt’, schrijft de CCR.

‘Het gebruik van radar biedt echter niet alleen bij slecht, maar ook bij goed zicht talrijke voordelen, die de vaart veiliger en gemakkelijker maken. Het is dan ook logisch dat praktisch alle binnenschepen over minstens één radarinstallatie beschikken. De eerste proeven met radar in de Rijnvaart werden reeds in de jaren 50 van de vorige eeuw gedaan en in 1959 waren de eerste radarvoorschriften van de CCR van kracht. Nu is radar het hoofdbestanddeel van geïntegreerde navigatiesystemen, die op ideale wijze radar, Inland ECDIS en Inland AIS combineren. Het colloquium van de CCR heeft tot doel los van actuele regelgevende maatregelen op basis van een inventarisatie toekomstperspectieven voor radar in de binnenvaart te ontwikkelen.

Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR)
Donderdag 19 december 2013
9.00 tot 16.00 uur
Palais du Rhin 2, Place de la République
67000 Straatsburg – Frankrijk
Werktalen: Duits, Frans, Nederlands
De deelname staat open voor het publiek binnen het aantal beschikbare plaatsen.

Aanmelden: voor 1 December via radar@ccr-zkr.org.

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter