CBRB en Sdu slaan handen ineen voor binnenvaart

747

Het Centraal voor de Rijn- en Binnenvaart en Sdu Uitgevers gaan de samenwerking aan om het kennisniveau op het gebied van veiligheid en transport van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart te borgen.

cbrbsduOm de veiligheid in de binnenvaart structureel op een nog hoger niveau te krijgen moet de sector volgens het CBRB invulling blijven geven aan de eigen verantwoordelijkheid en continu werken aan het veiligheidsbewustzijn en de professionalisering van de veiligheidscultuur. Om de sector hiertoe in de gelegenheid te stellen staat vanaf deze week een zorgvuldig samengesteld pakket aan uitgaven van Sdu Uitgevers op de CBRB-website.

Het pakket bestaat uit (interactieve) naslagwerken rondom de wetgeving op het gebied van het transport van gevaarlijke stoffen en arbeidsveiligheid. Voorbeelden hiervan zijn de Jaaruitgave ADN 2013, VGS online, en AI-bladen als Machineveiligheid en Fysieke belasting etc.
De samenwerking is een vervolg op het gezamenlijk organiseren van praktijkmiddagen en ontbijtsessies waarbij op actuele veiligheidgerelateerde thema’s ingegaan wordt.

Robert Tieman, directeur CBRB: ‘Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van hoe we op één adres alle wet- en regelgeving en andere voor de sector belangwekkende uitgaven kunnen aanbieden. De binnenvaartsector kent een hoog veiligheidsniveau, waarbij het op de hoogte zijn van wet- en regelgeving, veiligheid en arbeidsomstandigheden van groot belang is. Ik heb er alle vertrouwen in dat met de samenwerking tussen Sdu Uitgevers en CBRB het niveau geborgd blijft.’

Ook uitgeefmanager Miranda de Jong is verheugd over de samenwerking: ‘Sdu Uitgevers heeft tal van kwalitatief hoogstaande producten die voor de sector bestemd zijn. Dat onze uitgaven het verschil gaan maken voor de binnenvaartsector doet mij een groot genoegen.’