CBRB, ASV en Vibia welkom bij BLN-Koninklijke Schuttevaer

1967

ROTTERDAM – ‘Een feestdag voor de binnenvaart’, zo omschreef Roland Kortenhorst als kersverse bestuursvoorzitter van Binnenvaart Logistiek Nederland (BLN) de toetreding van Koninklijke Schuttevaer en de Christelijke Bond van Binnenvaartondernemers (CBOB). En Kortenhorst wil verder groeien met BLN. Wat hem betreft staat de deur ook open voor CBRB, ASV en Vibia.

blnfoto2De toetredingsovereenkomsten van Koninklijke Schuttevaer en de CBOB werden op de eerste Algemene Ledenvergadering van BLN getekend. ‘Een mooie mijlpaal in de korte carrière van de organisatie die begin dit jaar is opgericht om een eind te maken aan versnippering in de binnenvaart’, vindt BLN. ‘Door deze bundeling van krachten vertegenwoordigt BLN-Koninklijke Schuttevaer de belangen van bijna 2.500 binnenvaartondernemers, ongeveer vijftig procent, van de sector.’

Point of no return

Hoewel de leden van Koninklijke Schuttevaer voor de toetreding begin volgend jaar nog officieel goedkeuring moeten geven, is wat betreft Kortenhorst  ‘the point of no return’ bereikt. ‘We hebben samen een intensief traject bewandeld om te komen tot deze belangrijke stap. Daarom is nu ook sprake van maximaal draagvlak binnen de organisaties. Met de toetredingen opereert BLN-Koninklijke Schuttevaer op vier beleidsdomeinen (Markt & Economie, Milieu & Veiligheid, Nautisch-Technisch & Infra en Sociaal en Onderwijs) en dat betekent dat we de sector in de gehele breedte kunnen ondersteunen.’

Kortenhorst riep de aanwezigen op om bij te dragen aan verdere groei door ongeorganiseerde collega’s te overtuigen zich ook aan te sluiten. ‘Hoe groter de achterban, hoe groter onze slagkracht’, aldus de bestuursvoorzitter.

CBRB, ASV en Vibia welkom bij BLN-Koninklijke SchuttevaerFormele benoemingen

Naast het tekenen van de toetredingsovereenkomsten was de Algemene Ledenvergadering ook het moment waarop viert waarnemend bestuurders formeel werden gekozen. Bestuursvoorzitter Roland Kortenhorst, vicevoorzitter Erik Schultz en bestuursleden Martin van Dijk en Johan Muller werden met ruim negentig procent van de stemmen officieel benoemd. (Bron: BLN)

Nu ook vacatures op TotaalTrans. Plaats een vacature of bekijk ze nu!

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief