CB verzorgt goederenlogistiek voor St. Antonius Ziekenhuis

510

NIEUWEGEIN – Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en CB hebben onlangs een intentieovereenkomst ondertekend waarin samenwerking tussen beide partijen op het gebied van goederenlogistiek is vastgelegd.

CB verzorgt logistiek St. Antonius ZiekenhuisHet St. Antonius Ziekenhuis heeft honderden leveranciers. Allemaal leveren ze individueel goederen aan het ziekenhuis. Dat zorgt voor een flinke druk op de goederenontvangst en het Centraal Magazijn van het ziekenhuis. Nieuw is dat verschillende leveranciers hun zendingen nu eerst bij CB leveren. CB ontvangt en sorteert de goederen en levert ze vervolgens gebundeld uit aan het ziekenhuis.

Flexibel

Volgens Frans Kolkman, manager faciliteiten & services en Annemarie ter Heijne, manager inkoop bij het St. Antonius Ziekenhuis zorgt de samenwerking met CB voor een efficiënter en goedkoper logistiek proces. ‘Het ziekenhuis is volop in beweging en dat vraagt om een flexibele inrichting van onze serviceorganisatie’, zegt Kolkman. ‘Aan de logistiek worden steeds hogere eisen gesteld. We verwachten dat we samen met CB belangrijke stappen kunnen zetten naar meer efficiency in de toelevering.’

Volgens Ter Heijne is de druk op kostenverlaging in de zorg groot. ‘Wij geloven dat deze kostenbesparingen alleen zijn te realiseren als we samen met onze leveranciers efficiënter en effectiever gaan werken. Door de samenwerking met CB maken we hier een belangrijke stap in.’

‘Mooie stap’

Manager Healthcare Sjoerd Rijpkema van CB is vanzelfsprekend blij met de keuze van het St. Antonius Ziekenhuis. ‘We zien deze samenwerking als een mooie volgende stap in de verdere uitrol van onze activiteiten in de gezondheidszorg. Aan het St. Antonius hebben we een goede partner om gezamenlijk de logistieke processen te optimaliseren en flexibel en efficiënt in te richten, passend bij de ontwikkelingen in de gezondheidszorg.’ (Bron: CB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief