CB en Fashionwheels bundelen krachten in fashion logistiek

712

Logistieke dienstverleners CB en Fashionwheels hebben 7 januari een definitieve samenwerkingsovereenkomst getekend. CB heeft een belang van 50% van de aandelen in Fashionwheels verworven, waarmee partijen invulling geven aan de in oktober 2013 getekende intentieovereenkomst.

De vergaande samenwerking past bij de ambitie van beide bedrijven om verder te groeien in de fashion logistiek. De combinatie CB/Fashionwheels wordt door de krachtenbundeling één van de leidende spelers in de fashion logistiek in West-Europa.

‘Groei vasthouden’
CEO Hans Willem Cortenraad van CB is verheugd met de samenwerking. ‘Het stelt ons in staat verder te groeien in de fashion markt en onze ambities in deze markt waar te maken.’ CEO Mark Fransen van CB en Fashionwheels bundelen krachten in fashion logistiekFashionwheels vindt de deelneming van CB precies wat zijn bedrijf nodig heeft. ‘Met de samenwerking kunnen we onze groeicurve vasthouden en het dienstverleningsniveau naar een hoger plan tillen. Met CB kunnen we bestaande en nieuwe klanten een uniek logistiek platform bieden. Hiermee waarborgen we continuïteit op lange termijn.’

Nieuwe mogelijkheden
CB is in 2012 gestart met het uitbreiden van zijn diensten naar nieuwe markten naast de boekensector. De samenwerking met Fashionwheels helpt CB om in 2015 ruim een kwart van de omzet in nieuwe sectoren te realiseren. Fashionwheels is een ervaren specialist in de fashion markt. CB kent vergaande mechanisatieoplossingen en een breder dienstenpakket. De combinatie van beide bedrijven biedt belangrijke  mogelijkheden in de internationale fashion markt.

De commerciële teams van CB en Fashionwheels trekken per direct gezamenlijk op. Op korte termijn zijn ook op het gebied van vervoer snel synergievoordelen te behalen. Beide bedrijven integreren voorts hun volledige logistieke infrastructuur op termijn zover als mogelijk.

Over CB
CB heeft ruim 140 jaar ervaring als integrale logistieke dienstverlener. CB biedt oplossingen in de vorm van logistieke diensten, e-commerce logistiek, financiële diensten en informatie- en communicatiediensten. Met een fijnmazig distributienetwerk bedient CB de hele Nederlandse en Belgische markt. CB is actief in de sectoren Media, Healthcare en Fashion. CB heeft ruim 800 medewerkers in dienst en realiseerde in 2012 een omzet van 87 miljoen euro.

Over Fashionwheels
Fashionwheels is opgericht in 1996. Door een constante groei heeft Fashionwheels inmiddels zo’n 350 medewerkers en opereert vanuit circa 75.000 m2 magazijnruimtes op diverse locaties in Helmond. Fashionwheels biedt alle mogelijke diensten binnen de mode-logistiek variërend van lucht- en zeevracht, warehousing, voorraadbeheer, douane- en fiscale afwikkeling, e-commerce logistiek en winkeldistributie door geheel Europa. (Bron: CB)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

Volg TotaalTrans op Twitter