Carnival laat negen cruiseschepen bouwen bij Meyer en Fincantieri

655

Carnival laat negen cruiseschepen bouwen bij Meyer en Fincantieri Carnival laat negen cruiseschepen bouwen bij Meyer en Fincantieri

MIAMI – De Amerikaanse cruiserederij Carnival Corporation laat negen nieuwe cruiseschepen bouwen op de scheepswerven van het Italiaanse Fincantieri de Duitse  Meyer Werft. De rederij neemt voor de komende jaren een optie voor meerdere schepen.

Fincantieri gaat vijf schepen bouwen op haar werven in het Italiaanse Monfalcone en Marghera. Meyer Werft gaat de overige vier schepen bouwen op haar werf in Papenburg en het Finse Turku. De schepen kosten rond de 700 miljoen euro per stuk.

Vernieuwing

De negen cruiseschepen moeten in de jaren van 2019 tot en met 2022 in de vaart komen. De nieuwe schepen gaan de cruisemarkten in Noord-Amerika, Europa en China bedienen.

De miljardenopdracht is onderdeel van een vlootvernieuwingsprogramma van Carnival. Zo voegt Carnival dit jaar twee nieuwe schepen toe aan haar vloot en haalt vier schepen uit de vaart. De rederij heeft nu 101 schepen varen. Tot Carnival horen onder meer Aida Cruises uit Rostock, Costa Cruises uit Italië en P&O Cruises uit het Verenigd Koninkrijk. (Bron: Carnival)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief