Start Cargohopper Amsterdam

707

Ondernemers en particulieren in het centrum en grote delen binnen de milieuzone van Amsterdam krijgen vanaf vandaag een deel van hun zendingen honderd procent zero-emissie aangeleverd vanuit de nieuwste vestiging van Cargohopper in Duivendrecht.

Verladers en vervoerders kunnen nu voor hun last mile rekenen op het elektrische en schone transport van hun dagelijkse pallets en pakketten. Met de Amsterdamse vestiging van Cargohopper én de elektrische Hytruck van Deudekom beschikt Amsterdam over het eerste zero-emissie stedelijke consolidatie centrum.

Cargohopper Amsterdam van startDie functie wordt nog versterkt door het feit dat de thuisbasis van Cargohopper op het terrein van Deudekom nét buiten de milieuzone ook de plaats wordt van het eerste Logistiek Ontkoppelpunt binnen de Stadsregio Amsterdam. Verladers en vervoerders kunnen daar straks 24 uur per dag terecht met grote voertuigen waaronder Eco-combi’s. Die laatste kunnen vanaf daar gesplitst de stad in óf laten een deel van de zendingen door Cargohopper afleveren.

Omvang
Het consolidatie centrum heeft vier Cargohoppers met elk een payload van bijna 3 ton én een elektrische Hytruck met een laadvermogen van 9 ton. Winkelketens krijgen zo de gelegenheid dagelijks alle goederen vanuit hun DC met nog maar één grote truck naar de rand van de milieuzone te rijden op een moment dat het hen uitkomt. Vandaar beschikt Cargohopper over voldoende volume en tonnage om alles nog ruim voor de opening van de filialen te bezorgen. Prettig daarbij is, dat zendingen zelfs nog tot 06.00 uur in de morgen kunnen worden aangeleverd. Ook het mee terugnemen van retourzendingen, emballage en fust is geen probleem.

Kleine zendingen
Buiten dat blijft Cargohopper kampioen in het beleveren van kleine zendingen van verladers en vervoerders die steeds meer moeite moeten doen om juist deze relatief onrendabele vracht de stad in te krijgen. Ook zij kunnen zes dagen per week gedurende bijna 24 uur per dag hun palletten, rolcontainers en colli aanleveren bij het ontvangstcentrum in Duivendrecht. Met de zekerheid dat het keurig op tijd bij hun klanten wordt afgeleverd.

Minder CO2
Het feit dat Cargohopper 100 procent zero-emissie vervoert, is voor alle betrokken partijen een opsteker. De stad Amsterdam, die het project faciliteert en subsidieerde, ziet het aandeel trucks en bestelwagens in de binnenstad teruglopen en de uitstoot van NO2 en fijnstof afnemen. Dat is bovendien goed voor de verkeersveiligheid en de doorstroming in de stad. Omdat de Cargohoppers relatief smal zijn, geven ze geparkeerd langs de stoeprand, minder verkeershinder. De verlader mag de milieu- en klimaatwinst op deze kwetsbare last-mile één op één doorrekenen binnen zijn MVO-programma. En de vervoersgroep TransMission, waarvan Cargohopper een zelfstandig onderdeel is, bespaart daarmee voor hun huidige klanten een uitstoot van 67 ton CO2 op jaarbasis.

Cargohopper Amsterdam is de derde vestiging in Nederland. Eerder al opende Cargohopper filialen in Utrecht en Enschede. (Bron: Cargohopper)

Volg TotaalTrans op Twitter