Cargo Madness (+ video)

497

Scania test de nietsvermoedende truckchauffeur Daniel uit of hij geschikt is om deel te nemen aan de Young European Truck Driver 2014. Hij moet hij een zeer bijzondere lading vervoeren op een uitdagende locatie.

Een goede truckchauffeur moet over goede vaardigheden beschikken op het gebied van voertuigbeheersing en manoeuvreren. Maar hij of zij moet ook kunnen anticiperen op dagelijkse, onverwachte omstandigheden. Een te vervoeren lading die te laat arriveert, onverwachte files, een lekke band en slechte weersomstandigheden zijn slechts enkele van deze dagelijkse uitdagingen.

Niets onmogelijk
Voor de beste truckchauffeurs is niets onmogelijk. Meer aankunnen dan alleen het besturen van de truck en denken in uitdagingen in plaats van Cargo Madness (+ video)problemen, dat is het thema van de Young European Truck Driver competitie 2014. ‘Can you handle more than your truck?’

De 31-jarige Daniel, een ervaren truckchauffeur met vijf jaar ervaring, werd tot het uiterste getest. Hij denkt een reguliere lading op te pikken in een magazijn, maar niets blijkt minder waar. Uiteraard wordt dit vastgelegd met verborgen camera’s.

Zenuwen
De opdracht voor Daniel was simpel. Een lading oppikken in een groot magazijn. Hij wist alleen niet wat de lading was, maar wel dat het een bijzondere lading was omdat hij door de mysterieuze klant op leeftijd, de heer Sullivan, begeleid moest worden. Na het vastzetten van de lading en het starten van de motor wordt Daniel geconfronteerd met een onverwachte situatie; er komen vreemde geluiden uit de laadbak en een grote hand van een soort prehistorisch monster komt door het zeildoek. Daniel blijft rustig en manoeuvreert de vrachtwagen netjes naar buiten. De perfecte kandidaat voor de Young European Truck Driver competitie 2014. ‘Dit is een klantgericht beroep en ik zorg er voor dat mijn klant tevreden is’, aldus Daniel. ‘Al moet ik toegeven dat ik tijdens de hele situatie wel de nodige zenuwen had.’

De competitie
Bij de Young European Truck Driver competitie worden chauffeurs tot en met 35 jaar uitgedaagd om hun vaardigheden te laten zien. Zowel op het gebied van theoretische kennis als praktijktests. Sinds de start van de competitie in 2003 hebben meer dan 200.000 chauffeurs wereldwijd meegedaan aan de overkoepelende Scania Driver Competitions met wedstrijden in Zuid-Amerika, Azië, Australië en Europa.

De YETD competitie 2014 is nu open voor inschrijving en de Europese winnaar gaat met een nieuwe Scania Streamline naar huis. (Bron: Scania)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter