Cao-resultaat bij EMO met werkzekerheidsgarantie

576

CNV Vakmensen en FNV Havens hebben een cao-onderhandelingsresultaat bereikt voor de ongeveer 300 operationele werknemers van het Rotterdamse ertsoverslagbedrijf EMO. Het gaat om een driejarige cao, tot 1 januari 2017, met een werkzekerheidsgarantie tot 2020.

Bij EMO geen auto’s meer van en aan boord zettenDe werkzekerheidsgarantie tot 2020 geeft volgens CNV Vakmensen rust en vertrouwen in de toekomst van het bedrijf, stellen de onderhandelaars van beide bonden. ‘We hebben ook de afspraak gemaakt dat geld dat aan scholing en ontwikkeling is besteed, nooit zal worden gekort op een ontslagvergoeding of transitievergoeding. Daarmee is dit de eerste cao met een harde afspraak over scholingskosten in relatie tot de kantonrechtersformule en transitievergoeding. We willen hiermee voorkomen dat werknemers uiteindelijk alsnog de rekening krijgen gepresenteerd voor de scholing die ze hebben gevolgd of de ontwikkeling die ze hebben doorgemaakt. Een prima afspraak, die navolging verdient. Want de ontwikkeling van mensen moet je niet de nek omdraaien door mogelijke vergoedingen bij vertrek te verlagen.’

WW-afspraak

In het cao-resultaat is ook afgesproken dat de hoogte en duur van de WW op hetzelfde huidige niveau blijft. Elke werknemer krijgt in totaal 900 euro ter beschikking voor scholing. Verder is afgesproken dat de werknemers, naast de prijscompensatie, in de driejarige cao in totaal een loonsverhoging krijgen van 4,25 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro.

Voorlichting aan leden

De vakbonden lichten het cao-resultaat op 17 november toe aan de leden. Daarna kunnen zij erover stemmen. (Bron: CNV Vakmensen)

Meer nieuws over EMO:
Schipper mag bij EMO geen auto meer van en aan boord zetten
EMO lost miljardste ton

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief