Canon opent dc van 100.000 m2 op Maaasvlakte

642

ROTTERDAM – De Japanse multinational Canon en zijn logistieke dienstverlener Nippon Express, hebben vrijdag hun 100.000 m2 grote distributiecentrum op de Maasvlakte in de Rotterdamse haven geopend. Canon bundelt in het distributiecentrum activiteiten die tot dusverre plaatsvonden in Amstelveen, Schiphol en elders in Rotterdam.

Canon opent dc van 100.000 m2 op MaaasvlakteVolgens Perry Buenen, verantwoordelijk voor  het logistiek management in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), is de concentratie onderdeel van een herziening van Canon’s logistieke netwerk, gericht op meer efficiëntie om voorbereid te zijn op toekomstige ontwikkelingen. ‘Het nieuwe distributiecentrum is toegesneden op de nadruk op zeetransport boven vervoer door de lucht. Dat wil zeggen, meer op containertransport per schip en vanuit een groter centrum, gecentraliseerd in Rotterdam.’

Canon Europa

Canon Europa is verantwoordelijk voor een derde van de wereldwijde verkoop van het bedrijf. De 21 Europese locaties bedienen 116 landen in EMEA. Canon’s groeistrategie concentreert zich onder andere op bestaande markten met de huidige producten zoals printers en digitale camera’s. Het bedrijf ziet vooral groeipotentie in Rusland en Afrika. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief