Cabooter Railcargo gaat railterminal Venlo ontwikkelen

1005

VENLO – Cabooter Railcargo uit Venlo gaat de railterminal Greenport Venlo ontwikkelen. In 2015 wordt naar verwachting met de daadwerkelijke bouw en aanleg in het gebied Trade Port Noord Venlo aan de zuidzijde van de spoorlijn Eindhoven-Venlo worden begonnen.

Cabooter Railcargo gaat railterminal Venlo ontwikkelenDe railterminal, die op de bestaande spoorlijn wordt aangesloten, bestaat grotendeels uit sporen met laad- en losmogelijkheden in de open lucht. Voor de ontwikkeling ervan is een terrein van ongeveer vijftien hectare beschikbaar. Daarmee is de Railterminal  Greenport Venlo de grootste binnenlandse railterminal van Nederland.

Van de weg

De komst van de railterminal moet bovendien het wegtransport ontlasten. Wethouder Stephan Satijn van Venlo (Economische Zaken) spreekt van ‘een mooie dag voor Venlo’. ‘Logistieke ondernemers willen kunnen kiezen en wij kunnen alle modaliteiten en steeds meer opties aanbieden. Dit is goed voor de werkgelegenheid. Daarnaast betekent goederenvervoer per spoor minder files en schonere lucht. Dat is dus drie keer winst voor de regio.’ (Bron: Tradeport Noord)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief