Cabooter Railcargo breidt capaciteit naar Italië uit

685

VENLO – Het spoorvervoer vanuit Rotterdam via Venlo naar Italië groeit. Cabooter Railcargo in Venlo handelt nu al dagelijks twee treinen af, maar gaat die capaciteit verdubbelen. Om dat mogelijk te maken wordt de bestaande railterminal in Venlo vergroot. De Rabobank en de Provincie Limburg financieren de uitbreiding.

Cabooter Railcargo breidt capaciteit naar Italië uitIn Venlo zetten Eric en Hans Cabooter, Rabobankdirecteur Dick Hak en gedeputeerde Twan Beurskens een handtekening onder een geldlening van in totaal vier miljoen euro aan het logistiek bedrijf. ‘Wij richten ons op transport, overslag en de opslag van containers evenals, trailers en wissellaadbakken’, meldt Hans Cabooter. ‘Wat wissellaadbakken betreft zijn we zelfs onderscheidend ten opzichte van andere terminals. Hierin zien we dan ook grote uitbreidingskansen.’

Aankopen

Cabooter Railcargo kan de uitbreiding niet op eigen terrein realiseren en heeft daartoe aan de Horsterweg op het bedrijventerrein Venlo Trade Port een naastgelegen perceel grond gekocht. Ook is grond van Prorail verworven ten behoeve van de uitbreiding. Met de aankoop van de grond is in totaal vier miljoen euro gemoeid. De Rabobank financiert daarvan ruim drie miljoen euro en de provincie de rest.

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken stelt dat met de provinciale bijdrage de regionale economie een nieuwe impuls krijgt, temeer daar de uitbreiding nieuwe arbeidsplaatsen oplevert. ‘Het goederenvervoer per spoor is in opmars. Die markt gaat de komende jaren verder aantrekken, dus met deze uitbreiding versterkt de regio Venlo haar positie als logistieke hotspot.’ (Bron: Provincie Limburg)

Lees ook:
Cabooter Railcargo gaat railterminal Venlo ontwikkelen

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief