BVB stuurt Keuringsdienst van water langs bij verladers


1363

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) heeft een nieuwe informatieve film gemaakt. In de film onderneemt Johan van Polanen als presentator van de Keuringsdienst van water een logistieke zoektocht die hem onder andere bij bierbrouwerij Bavaria en vleesverwerker Teeuwissen brengt. Beide ervaringsdeskundigen als het gaat om vervoer over water.

BVB stuurt Keuringsdienst van water langs bij verladers
Volgens het BVB kiest een groeiend aantal bedrijven ervoor om goederen via the Blue Road te vervoeren. ‘Niet alleen voor het vervoer van bulkgoederen, maar steeds vaker ook voor fast moving consumer goods en het geconditioneerde vervoer. De logistieke maatwerk-adviseurs van het BVB ondersteunden de afgelopen jaren vele bedrijven met de stap naar het water. Met succes, want in totaal verschoof het team ruim 32.000 vrachtwagenbewegingen van de weg naar het water. Toch ziet het Bureau Voorlichting Binnenvaart nog veel kansen bij het verladende bedrijfsleven om meer over water te vervoeren. Bijvoorbeeld in het continentale containervervoer. Door gebrek aan kennis en/of tijd bij de verlader om de binnenvaart daadwerkelijk te implementeren in de keten blijven deze kansen vaak liggen.’

Enthousiasmeren

Het BVB ontwikkelde de Keuringsdienst van water om het verladende bedrijfsleven te enthousiasmeren en vooral te inspireren voor het vervoer over water. In de mini-documentaire van nog geen tien minuten wordt de kijker meegenomen in de logistieke processen van een tweetal verladende bedrijven. Zij delen hun ervaringen met hun stap naar het vervoer over water en geven inzicht in de keuzes die zij hierbij maakten. Een verhelderend verhaal dat een opmars mag zijn naar een duurzame keuze voor the Blue Road.

Promotie in de toekomst

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart zet zich onafhankelijk als promotieorganisatie namens de gehele bedrijfstak in om de binnenvaart en vervoer over water op de kaart te zetten en te houden, zoals bijvoorbeeld nu met deze film. ‘Dergelijke projecten kunnen ook in de toekomst enkel mogelijk gemaakt worden met voldoende financiën. Het BVB roept de sector dan ook op promotie voor de binnenvaart blijvend mogelijk te maken en bij te dragen. Ga naar bijdrage.bureauvoorlichtingbinnenvaart.nl voor meer informatie.’ (Bron: BVB)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief