BVB plaatst informatieborden binnenvaart in Amsterdam

476

AMSTERDAM – Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) heeft op twee locaties in Amsterdam informatieborden over de binnenvaart geplaatst. Op de Haparandadam bij de autosteiger en op steiger 14 vlakbij het Centraal Station kunnen voorbijgangers vanaf vandaag de borden met daarop een stukje basiskennis binnenvaart bekijken terwijl de schepen aan hen voorbij schuiven.

BVB plaatst informatieborden binnenvaart in AmsterdamCees de Baare, operationeel beleidsmedewerker binnenvaart bij het havenbedrijf Amsterdam, en Andries de Weerd, regiovertegenwoordiger IJsselmeer en Noord-Holland van BLN-Koninklijke Schuttevaer, onthulden de nieuwe borden. Om de borden te bekostigen kreeg het BVB een financiële bijdrage van de afdeling Noord-Holland van BLN-Koninklijke Schuttevaer.

Innovatief

De informatieborden van het BVB laten het publiek kennis maken met de krachten van de Nederlandse binnenvaart. Niet alleen door de informatie op het bord, maar ook door de mogelijkheid om het bord met de smartphone of tablet te scannen. Door het bord met de app ‘layar’ te scannen ontstaat een digitale laag met meer foto’s, YouTube-films en links naar websites voor meer informatie. Inmiddels staan ze op verschillende plekken in Nederland langs het water, nu dus ook in de hoofdstad.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief