BVB onthult nieuwe informatieborden binnenvaart

732

Het Bureau Voorlichting Binnenvaart (BVB) heeft, in samenwerking met het Onderwijscentrum Binnenvaart, nieuwe binnenvaart informatieborden vervaardigd. Inmiddels zijn er op zo’n twintig 20 watergebonden locaties in Nederland borden geplaatst.

Zo ook in Zwijndrecht, zowel op het Veerplein als in het Noordpark. Dit was op initiatief van wethouder Elbert Vissers, die onder meer wijkgericht werken, sport & cultuur en verkeer & vervoer in zijn portefeuille heeft. Wethouder Vissers heeft op 27 maart de nieuwe borden op het Veerplein officieel onthuld. Het Veerplein is onderdeel van een nieuwe wandelpromenade BVB onthult nieuwe binnenvaart informatiebordenlangs de Oude Maas in Zwijndrecht. De nieuwe boulevard verbindt de Westkeetshaven met het Veerplein. Passanten daar krijgen nu middels de borden meer informatie over de binnenvaart, goederenvervoer over water en werken in de binnenvaart.

Binnenvaartvriendelijk
De gemeente Zwijndrecht was erg enthousiast over de borden en hebben dit idee verder uitgebreid. De gemeente wil zich graag meer profileren als binnenvaartvriendelijke gemeente en heeft nu op diverse in het oog springende locaties in Zwijndrecht borden geplaatst met de tekst: ‘Thuishaven van de binnenvaart’. Het BVB heeft ook voor deze borden de vormgeving verzorgd.

De gemeente Zwijndrecht is tevens gastheer tijdens het volgende congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens op 3 oktober.

Informatieborden
De informatieborden zijn op die plekken in Nederland geplaatst waar doorgaans veel mensen geïnteresseerd staan te kijken naar het water en de schepen die voorbij varen. Op die locaties kunnen mensen nu op een leuke manier meer te weten komen over de binnenvaart. De borden worden per tweetal geplaatst, zodat ze er aan weerszijden een afbeelding getoond wordt. Op het ene bord meer informatie over het uitgebreide vaarwegennet en welke schepen de vloot rijk is. Het andere bord geeft meer informatie over werken in de binnenvaart, gecombineerd met algemene binnenvaartinformatie onder het motto: ‘Vervoer over water, natuurlijk beter’. De informatie is ondersteund door sprekend beeldmateriaal en is interactief gemaakt middels de smartphone applicaties ‘QR code’ en ‘Layar’. Door de borden te scannen met de smartphone krijgen passanten op hun scherm verwijzingen naar diverse websites en filmpjes. Geïnteresseerden kunnen op deze manier meer informatie krijgen. (Bron: BVB)

Volg TotaalTrans op Twitter