Butter Group produceert 300e onderlosser

503

De Butter Group, gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten, bouwt zijn onderlossers sinds een aantal jaren in eigen beheer. Deze week is in Dronten de 300e onderlosser met gepatenteerd W-concept geproduceerd.

Zo’n acht jaar geleden besloot de Butter Group een eigen onderlosser te ontwikkelen. Met succes. Al 299 Butter onderlossers met gepatenteerd W-concept gingen de weg op. Nu volgt de 300e. Het totale wagenpark van de groep bestaat nu uit ruim 400 onderlossers en 310 trucks.

Laag gewicht
Kenmerkend voor de Butter onderlossers zijn, naast het W-concept, het lage eigen gewicht en de dubbele valbreker. Het eigen gewicht van de onderlossers is slechts Butter Group produceert 300e onderlosser5.000 kg waardoor het laadvermogen groter is dan bij andere onderlossers. De dubbele valbreker verkleint het risico op productbeschadiging tijdens het laden. Ook de geïsoleerde laadbak draagt bij aan optimale productbescherming. Bovendien kan bij lage temperaturen langer doorgereden worden.

Koploper
De productie van eigen onderlossers gaat gestaag door. ‘Onze onderneming is hard gegroeid en ook de komende jaren staan in het teken van groei’, vertelt directeur Marc Nijdam van de Butter Group. ‘Om dat mogelijk te maken wordt geïnvesteerd in extra onderlossers en trucks. We hebben onlangs 65 nieuwe trucks met schonere euro-6 motoren aangeschaft. In combinatie met de lichtgewicht Butter onderlossers wordt zo de laagst mogelijke CO2-emissie per vervoerde ton behaald. Daarmee zijn we koploper in de markt van transport met onderlossers.’

Butter Group
De Butter Group is gespecialiseerd in het transport van losgestorte agrarische producten in Europa. De trucks rijden 7 dagen per week en vervoeren jaarlijks ruim 3 miljoen ton. Via het Butter TPF Extranet kunnen klanten hun transportopdrachten volgen en vrijwel direct beschikken over de CMR-vrachtbrieven en weegbonnen.

De Butter Group heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Polen en Hongarije. (Bron: Butter Group)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter