Busje botst op verloren container, chauffeur overlijdt, A2 dicht

729

Busje botst op verloren container, A2 dichtDe A2 vanuit Utrecht naar Den Bosch is voorlopig afgesloten na een ernstig ongeluk. Dinsdagochtend verloor een vrachtwagen na een klapband een container ter hoogte van Kerkdriel. Een bestelbusje botste daar bovenop. De bestuurder van het busje overleefde het ongeluk niet. De vrachtwagenchauffeur raakte zwaargewond.

De truck reed op de rijbaan vanuit Den Bosch naar Utrecht waar hij bij Kerkdriel een klapband kreeg. De vrachtwagen schoot daarop door de middenberm, verloor een van zijn twee containers waar het busje (dat in de richting van Den Bosch reed) bovenop botste. Een traumahelikopter landde op de rijbaan om medische assistentie te verlenen.

File
Het is niet bekend wanneer de A2 weer open gaat, maar de verwachting is dat dit lange tijd zal duren. 

De container van de truck licht op de vangrail in de middenberm, waardoor een spoedreparatie later vandaag onvermijdelijk lijkt. Rijkswaterstaat heeft schermen om de vrachtwagen geplaatst om de ravage uit het zicht te onttrekken. Inmiddels zijn bergingswerkzaamheden gestart. Rijkswaterstaat verwacht dat de A2 richting Utrecht niet voor 15:00 uur beschikbaar is. Inmiddels is daar wel de vluchtstrook open voor het verkeer, maar omrijden blijft sterk aan te raden. Op de rijbaan richting het zuiden wordt het verkeer dat zich vast rijdt bij de afsluiting onder politiebegeleiding ‘spookrijdend’ teruggeleid naar de afrit Waardenburg.

Om het fileleed binnen de perken te houden heeft Rijkswaterstaat de A2 al bij het knooppunt Deil afgesloten. Verkeer wordt daar de A15 op geleid. Desalniettemin staat het verkeer in beide richtingen muurvast. Vanuit Eindhoven staat het verkeer vast vanaf Sint-Michielsgestel over 8 kilometer. In tegenovergestelde richting staat het stil over 10 kilometer vanaf de afrit Beesd. Ook op de omleidingsroute is file ontstaan. Op de A27 Gorinchem – Breda, tussen Nieuwendijk en Geertruidenberg rijdt het verkeer langzaam over 2 km.

Update 13:00 uur
Het sporenonderzoek op de rijbaan naar Utrecht is klaar, waardoor het verkeer weer twee rijstroken ter beschikking heeft. Alleen de linkerrijstrook blijft vanwege de schade aan de middenberm nog afgesloten. De andere rijbaan blijft voorlopig dicht. De politie heeft daar nog tot ten minste 14:00 uur nodig om de ongevalsanalyse af te ronden. De file op de A2 vanuit Utrecht naar Den Bosch is inmiddels verdwenen. Op de alternatieve routes staan wel files. Met name op de A15 tussen de knooppunten Deil en Gorichem is het druk. In westelijke richting staat 7 kilometer file. Ook op de A59 bij het knooppunt Hooipolder en de A27 bij Industrieterrein Avelingen gaat omrijden niet filevrij. (Foto: VID)