Bus schept voetganger in Arcen, man zwaargewond

562

PolitieautoEen touringcarbus heeft zaterdagavond in Arcen een voetganger geschept. De man is in Arcen ernstig gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Een touringcarbus vertrok rond 02.00 uur vanaf het Oktoberfest van de Hertog Jan Proeverij om de passagiers naar huis te brengen. Op de Broekhuizerweg liepen enkele voetgangers, die door de bus werden gepasseerd. Er is daarbij op de zijkanten van de bus geslagen, waarna er een ruit kapot ging. Door nog onbekende oorzaak is vervolgens een man aangereden en vermoedelijk onder de wielen van het voertuig terecht gekomen. Onder andere een traumahelikopter is ingezet voor de hulpverlening van het slachtoffer, die bij de aanrijding ernstig gewond raakte.

De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van dit incident, om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak. De inzittenden van de bus en de directe omstanders worden gehoord. De chauffeur is aangehouden en zal eveneens worden gehoord over het voorval. Uit een blaasproef is vastgesteld dat hij niet onder invloed achter het stuur zat van de touringcarbus. Daarnaast zal er technisch onderzoek worden verricht aan het betrokken voertuig. (Bron: Politie)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief