Burgemeester Aboutaleb opent Haven Coördinatie Centrum

522

ROTTERDAM – Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vrijdagmorgen het vernieuwde Haven Coördinatie Centrum (HCC) in het World Port Center geopend. Het HCC is de werkplek van de coördinatoren van verkeer en inspectie in de hele Rotterdamse haven. Ze voeren namens de havenmeester het toelatingsbeleid uit.

Burgemeester Aboutaleb opent Haven Coördinatie CentrumEerder werden de Verkeerscentrale Rotterdam (2010) en Verkeerscentrale Hoek van Holland (2013) grondig gemoderniseerd. Met de oplevering van het HCC is de divisie Havenmeester van het Havenbedrijf – verantwoordelijk voor de veiligheid en orde op het water – weer helemaal klaar voor de toekomst en toonaangevend voor andere havens over de gehele wereld. Tevens coördineert men de water gerelateerde crisisbeheersing in nauwe samenwerking met de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Ook de loodsdienstleiding werkt vanuit het HCC.

Havengebied

Het havengebied van Rotterdam bestrijkt een gebied van 100 kilometer; vanaf het begin van de Eurogeul, 57 kilometer voor de kust, tot en met de Van Brienenoordbrug. Daarin arriveren  jaarlijks bijna 30.000 zeeschepen en 100.000 binnenvaartschepen. Die zijn gezamenlijk goed voor ongeveer 800.000 scheepvaartbewegingen. Havenbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de veiligheid en orde in de haven. (Bron: Haven Rotterdam/Foto’s: Rob Altena en Ries van Wendel de Joode)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief