Burgemeester Aboutaleb geeft startsein Week van de Veiligheid

691

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam, tevens voorzitter van de Taskforce Overvallen, heeft samen met Transport en Logistiek Nederland het startsein gegeven voor de campagne rond De Week van de Veiligheid (6 t/m 12 oktober) door het aanbieden van een VKB-scan aan transportondernemer Hilton Tolud en de aankondiging van een reeks filmpjes rond het thema ‘Minder Cash, wel zo veilig’ met Martin Morero in de hoofdrol.

Burgemeester Aboutaleb geeft startsein Week van de Veiligheid‘Om transportondernemers te helpen bij het vergroten van hun veiligheid zetten we verschillende instrumenten in, zoals een VKB-scanner’, aldus burgemeester Aboutaleb. ‘Hiermee krijgt de ondernemer goed zicht op de zwakke plekken in zijn bedrijf. Met een advies op maat is hij hierna in staat om de juiste preventiemaatregelen te nemen, zoals bijv. de aanschaf van een afroomkluis voor in de vrachtwagen. Want nog steeds geldt: minder cash, wel zo veilig.’

Zwakke plekken

Een VKB-scan beoordeelt een onderneming op zwakke plekken en geeft advies op maat over organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen. De specifieke aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB) geldt voor kleine ondernemers (maximaal 5 vestigingen met ieder maximaal 10 fte’s) en is ontwikkeld door het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid. Voor transportondernemers is er een speciaal transportpakket dat is samengesteld in samenwerking met Transport & Logistiek Nederland. (Bron: TLN)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief