Bulgaar overtreedt cabotageregels en krijgt boete van 4.300 euro

912

De politie heeft dinsdag een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur een boete opgelegd van 4.300 voor het overtreden van de cabotageregels. De Bulgaar had al twaalf ritten binnen Nederland achter de rug, dit mogen er maximaal drie zijn.

Op de A17 bij Moerdijk hield de politie de 48-jarige Bulgaarse chauffeur van een Bulgaarse trekker met Nederlandse oplegger aan. De chauffeur was bezig aan zijn Bulgaar overtreedt cabotageregels en krijgt 4.300 euro boetetwaalfde nationale rit in Nederland, aansluitend op een internationale rit, terwijl dit er maximaal drie mogen zijn. Aan de bestuurder is, in overleg met de officier van justitie, een transactievoorstel van 4.300 euro gedaan. Dit is ter plekke betaald. De oplegger met lading is overgenomen door een andere Nederlandse transporteur en de bestuurder is medegedeeld dat hij geen ritten meer in Nederland mag verrichten.

Te hoog
De overtreding van de Duitse chauffeur ging over de Regeling Voertuigen. Dit betrof een melding van Rijkswaterstaat dat er een Duitse trekker-oplegger op de A4 bij Schiedam stond welke te hoog was om door de Beneluxtunnel te rijden. De Duitser vervoerde een kabelrol en na meting bleek dat de combinatie 4,35 meter hoog was. De aanwezige ontheffing dekte deze hoogte niet. Aan de bestuurder, een 56-jarige Duitse chauffeur werd een bekeuring uitgereikt van 1000 euro. De chauffeur is medegedeeld dat hij zijn weg pas mag vervolgen indien hij in het bezit is van een ontheffing, passend bij de door hem vervoerde lading. (Bron: Politie)

Volg TotaalTrans op Twitter