BTT tankterminal verdubbelt oppervlakte

495

De aannemerscombinatie De Vries en van der Wiel en Geka heeft 1 april de terreinuitbreiding van Botlek Tank Terminal (BTT) van circa vijf hectare opgeleverd aan het Havenbedrijf Rotterdam. De huidige tankterminal is hiermee in oppervlakte verdubbeld, terwijl de totale opslagcapaciteit kan worden uitgebreid van 200.000 naar circa 750.000 m3. De terreinuitbreiding  is via demping gerealiseerd.

http://www.btt-rotterdam.nl/index.php/nl/Met de huidige eerste fase beschikt BTT over 34 opslagtanks, met een gezamenlijke opslagcapaciteit van 200.000 m3. Hiervan is 130.000 m3 bestemd voor transportbrandstoffen en 70.000 m3 voor eetbare oliën en biodiesel.

BTT heeft de mogelijkheid om op het nieuwe terrein 550.000 m3 tankopslagcapaciteit voor brandstoffen en eetbare oliën te bouwen, al dan niet gefaseerd. Gesprekken met klanten hierover zijn gaande . De milieuvergunning voor deze uitbreiding is reeds afgegeven door de DCMR.

Zero emissie
Aan de 420 meter lange zeesteiger kunnen twee zeeschepen met een diepgang tot 115.000 DWT en twee lichters tegelijkertijd worden behandeld. De huidige eerste fase is als zogenaamde zero emissie terminal een van de meest milieuvriendelijke tank terminals ter wereld. (Bron: BTT)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief