Brussel kiest voor twee tariefstelsels voor tol

834

BRUSSEL – Brussel kiest voor twee tariefstelsels voor het heffen van tol: een voor het autowegennet rond de hoofdstad (de Ring en de aansluitende autowegen) en een tweede voor de wegen binnen de stad. Voor de autowegen zijn de tarieven gelijk aan de Vlaamse en Waalse bedragen.

België verdubbelt boete voor ontbreken van vervoersvergunningOm ‘vervuilende en zware vrachtauto’s’ te ontmoedigen Brussel binnen te rijden komt er een hoger tarief voor alle wegen in de stad.  Voor de allernieuwste zware Euro VI vrachtauto’s geldt een toeslag van bijna 60 procent en voor de lichte Euro VI een toeslag van 33 procent. De tarieven moeten nog worden goedgekeurd in het Brusselse parlement.

Vrachtauto pesten

Verladersorganisatie EVO heeft ernstige twijfels of de Europese regels deze tot 60 procent hogere tarieven toelaten. ‘Wij gaan dit ‘vrachtauto pesten’ voorleggen aan de Europese Commissie. Pas na de zomer komt er zicht op de compensaties die de drie gewestelijke regeringen willen verlenen aan de eigen Belgische vervoerders. Zodra dit helder is, leggen we vermeende concurrentievervalsing ten opzichte van Nederlandse vervoerders voor aan de Europese Commissie.’ (Bron: EVO)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief