Broekman Logistics onderzoekt bouw digitaal 3D-warehouse

781

ROTTERDAM – Broekman Logistics onderzoekt de mogelijke bouw van een digitaal warehouse. Daarvoor neemt het bedrijf deel aan het Rotterdamse 3D print consortium.

Broekman Logistics onderzoekt bouw digitaal warehouse‘Wij zien de waarde in van 3D printen voor een aantal van onze klanten waarvoor we lading opslaan en vervoeren’, zegt CEO Raymond Riemen van Broekman Logistics. ‘Naast de fysieke warehouses die wij hebben kan onze deelname in het consortium de eerste stap zijn in het opzetten van een digitaal warehouse voor deze klanten. Op bestelling kunnen we vanuit daar dan ook producten uit gaan leveren, op de juiste tijd en plaats waar de producten op dat moment nodig zijn.’

Scheepsonderdelen

In het project ‘3D Printen van Maritieme Reserveonderdelen’, dat een consortium van 26 haven-gerelateerde ondernemingen deze zomer uitvoert, wordt onderzocht of scheepsonderdelen kunnen worden geprint die de eisen van de barre praktijk van de scheepvaart kunnen weerstaan. Op initiatief en onder begeleiding van InnovationQuarter, de economische ontwikkelingsorganisatie van Zuid Holland, en in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en RDM Makerspace, worden scheepsonderdelen als schroeven, afsluitringen en vloeistofgeleiders 3D-geprint en getest. Eind september volgen de resultaten.

3D printen in de praktijk

Het project levert niet alleen een aantal geprinte onderdelen op. Het consortium gaat de onderdelen ook testen en bepalen of ze voldoen aan de eisen die in de praktijk aan de onderdelen worden gesteld. Daarnaast ontwikkelen de partners in het project een database waarin wordt aangegeven welke onderdelen nu, in de nabije toekomst of wat verder weg in de tijd kunnen worden geprint. Deze database geeft een handreiking aan maritieme bedrijven bij het selecteren van materialen, productiemethoden en nabewerkingsaspecten. En het biedt de deelnemers de mogelijkheid om concreet en gericht de voordelen en mogelijkheden van deze nieuwe technologie in de praktijk te benutten.

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief