Broekman behandelt op een na grootste kraanschip in de wereld

1315

ROTTERDAM – Woensdagavond is de Saipem 7000, het een na grootste kraanschip ter wereld, gearriveerd in Eemshaven. De Saipem 7000 is eigendom van het Italiaanse Saipem S.p.A. en is afkomstig uit Noorwegen.

saipemMarico, sinds eind vorig jaar deel uitmakend van Broekman Logistics, treedt op als agent voor dit enorme kraanschip. De komende maanden wordt een groot aantal  werkzaamheden op het schip worden uitgevoerd waar Marico een actieve bijdrage aan gaat leveren.

‘Trots’

‘De Saipem blijft zeker tot het einde van het jaar afgemeerd in Eemshaven’, aldus Andre van der Kevie van Marico. ‘Wij zijn trots dat Broekman Logistics en Marico de Saipem 7000 naar Eemshaven hebben kunnen halen en kijken uit naar een goede samenwerking met Saipem S.p.A.’

De Saipem 7000 is tussen 1985 en 1987 gebouwd in Trieste, Italië en ging eind 1987 in de vaart. Het kraanschip kent een hefvermogen van 2x 7000 ton en heeft aan boord onder meer hotel- en werkplaatsfaciliteiten en is gebouwd met als doel om grote olieproductieplatforms te hijsen. Het kraanschip opereert wereldwijd op zee en werd ingezet bij grote projecten voor diverse oliemaatschappijen. Echter, de voornaamste taak van de Saipem 7000 is het zware hijswerk van olie en- gasplatformen in de Noordzee.