Britse Marine arresteert negen Somalische piraten

815

Britse Marine arresteert negen Somalische piratenDe Britse Marine heeft dit weekeinde 500 mijl voor de kust van Somalië negen Somalische piraten opgepakt. De piraten worden verdacht van een gewapende aanval op een tanker en een Spaans vissersschip.

Marineschepen waren al sinds 11 oktober op zoek naar de piraten. Ze zouden toen schoten hebben afgevuurd op een supertanker. Drie dagen later vielen ze een Spaans vissersschip aan.

Het Britse marineschip Fort Victoria wist de piraten uiteindelijk in samenwerking met een Australisch fregat en een torpedobootjager van de Zuid-Koreaanse Marine op te sporen.
De Britse Marine heeft de twee bootjes van de piraten vernietigd.

Britse Marine arresteert negen Somalische piratenNiet lonend
Commandant Jeremy Blunden van de Combined Maritime Forces (CMF), de 29 landen die gezamenlijk optreden tegen piraterij, spreekt van een uitmuntend resultaat. ‘We laten nu echt zien dat piraterij niet meer loont.’

Toch laat de ‘vangst’ volgens commandant Brian Schlegel van de Australische Marine zien dat er nog steeds piraten zijn in het gebied rond Somalië. ‘Ze denken nog steeds geld te kunnen verdienen met het kapen van schepen en het gijzelen van bemanning.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief en maak kans op een iPad mini

twitter