Brink’s medewerkers zijn het zat en gaan 24 uur lang staken

600

UTRECHT – De vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen hebben alle medewerkers van geldtransporteur Brink’s opgeroepen om vanaf donderdagavond 24 uur actie te voeren. Vrijdagavond eindigen de acties. Dit betekent dat de service zaterdag weer wordt hervat.

Laatste staking werknemers Brink’s geldtransport in DrachtenDe actievoerders zijn het zat ‘om van het kastje naar de muur gestuurd te worden door Rabobank en Geld Service Nederland (GSN)’. Ze  verwachten dat Rabobank, die als grootste klant van Brink’s overstapt naar GSN, haar verantwoordelijkheid neemt en hen actief helpt hun werk voort te zetten bij GSN.

Eerste stap

‘Het lijkt erop dat alle partijen zorgen hebben over de werkzekerheid van de Brink’s medewerkers, maar dat niemand de eerste stap wil zetten om daar een oplossing voor te zoeken’, meldt actiecoördinator Eric Aarts van CNV Vakmensen. ‘Als die patstelling ontstaat, moet je gaan forceren en daarom roepen we de medewerkers voor 24 uur in actie’, vult Leen van der List van FNV aan.

Vrijdagmiddag om 13:50 uur lopen de actievoerders in kleine optocht van de Jaarbeurs, Utrecht naar het hoofdkantoor van Rabobank Nederland, waar van 14:00 tot 15:00 actie wordt gevoerd.

Achtergrond

Bij Brink’s Nederland werken 1.080 mensen. Rabobank en ABN Amro stappen over van Brink’s naar Geld service Nederland (GSN) en ook SNS heeft het contract met Brink’s opgezegd en gaat over naar een andere marktpartij. Door het verlies van deze klanten zullen ruim 600 banen bij Brink’s verdwijnen.  Het werk zelf verdwijnt niet, maar wordt dus overgenomen door andere uitvoerders. Een deel van het ervaren personeel van Brink’s zou daarom prima aan de slag kunnen bij deze nieuwe uitvoerders.

Veiligheid

Vanzelfsprekend worden bij de actie alle veiligheidsmaatregelen getroffen die nodig zijn. Ook zal er bij calamiteiten direct actie worden genomen. Daarover zijn tussen de directie en vakbonden afspraken gemaakt. (Bron: FNV)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief