Brand op Hansa Brandenburg onder controle

664

Brandweerlieden van Five Oceans en Smit hebben de brand op het containerschip Hansa Brandenburg onder controle. Dat heeft een woordvoerder van rederij Leonhardt & Blumburg bevestigd.

Brand op containerschip Hansa Brandenburg bij MauritiusDe brand heeft volgens de woordvoerder schade aangericht aan de containers en aan deel van de accomodaties. Welke containers precies schade hebben, is niet verteld.
De bergers van Five Oceans en Smit zijn inmiddels bezig met de inspectie van het schip om het vervolgens weg te kunnen slepen.

Maandag 15 juli brak er brand uit op het containerschip van rederij Leonhardt & Blumberg. Het schip vaart dan op de Indische Oceaan zo’n 200 mijl ten noordoosten van Mauritius. Het schip is met containers onderweg van Singapore naar het Zuid-Afrikaanse Durban.

Het containerschip Donau Trader, die onderweg was naar Columbia, werd omgeleid om de 17-koppige bemanning van de Hans Brandenburg te helpen. Vanwege de hevige brand haalde de Donau Trader de bemanningsleden direct van boord en bracht ze naar Mauritius. De Hansa Brandenburg dobberde sindsdien stuurloos rond.

twitter