Brand Moerdijk stremt weg- en scheepvaartverkeer (+ video’s)

706

De brand bij Shell Moerdijk heeft vannacht het scheepvaartverkeer op het Hollands Diep en het wegverkeer op de snelweg A17 gestremd. Twee medewerkers zijn met lichte verwondingen in het ziekenhuis behandeld.

Rond kwart voor elf dinsdagavond explodeerde een installatie op de chemie-site Shell Moerdijk. Het incident vond plaats in de reactor van de MSPO-2 installatie. Deze installatie was op het moment van het incident wegens onderhoudswerkzaamheden buiten bedrijf. In de fabriek worden grondstoffen voor kunststoffen geproduceerd: styreen-monomeer en propeenoxiden. Na de explosie ontstond brand. Het industrieterrein Moerdijk werd daarna afgezet voor alle verkeer. Het scheepvaartverkeer werd volledig stilgelegd en de op- en afritten 25 en 26 van de snelweg A17 afgesloten.

Rond kwart voor vijf werden het scheepvaartverkeer en het industrieterrein weer vrijgegeven. Rond half zes was de brand geblust en de situatie veilig. Het sein brandmeester werd even na zes uur gegeven.

Shell betreurt het incident en de hinder en overlast voor omwonenden ten zeerste. (Bron: Gemeente Moerdijk/Foto: still uit video Omroep Brabant)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief