Brabantse bedrijven en Rijk investeren 750.000 euro in stadsdistributie

502

Het Ministerie van Economische Zaken heeft besloten 364.000 euro subsidie te verlenen voor een logistieke innovatieproject rondom stadsdistributie. Deze subsidie maakt de samenwerking mogelijk tussen dertien voornamelijk Brabantse bedrijven.

De bedrijven gaan de komende twee  jaar aan de slag met een zogenaamde MIT IPC-regeling om innovatieve oplossingen uit te werken rondom het vervoer en laden-lossen Brabantse bedrijven en Rijk investeren 750.000 euro in stadsdistributievan vracht in stedelijke omgeving. Door de eigen bijdrage van de deelnemende bedrijven bedraagt de totale investeringssom van het innovatieproject ruim 750.000 euro.

City hubs

Stadsdistributie is in toenemende mate een probleem vanwege milieuregels, venstertijden, strenge eisen van klanten, etc. Dit maakt het steeds lastiger voor logistieke dienstverleners  om in de stad hun producten af te leveren. ‘Er zijn innovatieve oplossingen beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘city hubs’ waar spullen voor verschillende winkels aan de rand van de stad worden afgeleverd. Vervolgens worden die met één milieuvriendelijke vrachtwagen de stad in gebracht. De dertien deelnemende  bedrijven gaan met dit soort ideeën aan de slag om gezamenlijk aan oplossingen te werken.’

De samenwerking is tot stand gekomen door Dinalog, de Kamer van Koophandel en de Stichting Innovatie en Samenwerking. Dinalog en de KvK hebben de deelnemende bedrijven samengebracht. De Stichting Innovatie en Samenwerking heeft de aanvraag geschreven en ingediend. (Bron: KvK)

Meer nieuws over stadsdistributie:
Cargohopper Amsterdam voert dagelijkse frequentie op
DHL fietskoerier ook in Almere
Van Opzeeland verzorgt logistiek voor Halfords

Bekijk de foto’s van de Oranjegekte in transport en logistiek

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief