Brabant wil trein met gevaarlijke stoffen over de Betuweroute

661

TILBURG – De provincie Noord-Brabant wil zo snel mogelijk met staatssecretaris Mansveld aan tafel over de situatie na de treinbotsing op vrijdag 6 maart in Tilburg. Daar vond een aanrijding plaats tussen een personentrein en een goederentrein met gevaarlijke stoffen.

Provincie Brabant bezorgd over treinvervoer gevaarlijke stoffenIn 2007 vond al in Tilburg een soortgelijk bijna-ongeval plaats waarna veiligheidsmaatregelen zijn getroffen op het spoor. Door het nieuwe ongeval zijn bij Gedeputeerde Staten (GS) de zorgen over de veiligheid van het spoorvervoer van gevaarlijke stoffen door dicht bevolkte gebieden, opnieuw gevoed. ‘Dat het ongeval zich voordeed in Tilburg, neemt niet weg dat ook de andere gemeenten aan de Brabantroute zich ernstige zorgen blijven maken over de veiligheid op het spoor’, aldus GS in hun brief aan de staatssecretaris.

Brabantroute

Met de bouw van het derde spoor voor de Betuweroute in Duitsland gaat een aantal goederentreinen via de Brabantroute. De staatssecretaris had toegezegd dat hierbij zo veel mogelijk goederentreinen met gevaarlijke stoffen gebruik zullen blijven maken van de Betuweroute. ‘Het ongeval van afgelopen vrijdag toont nog eens aan dat dit geen overbodige voorwaarde is. Graag willen wij van u de bevestiging dat uw toezegging om zo veel mogelijk goederentreinen met gevaarlijke stoffen via de Betuweroute te laten rijden, ook daadwerkelijk gebeurt.’ (Bron: Provincie Noord-Brabant)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief