BP zet haar olieterminal in Amsterdam te koop

635

AMSTERDAM – BP heeft aangekondigd dat zij van plan is om haar olieterminal in Amsterdam (met een opslagcapaciteit van 950.000 m³) te verkopen. Naar verwachting vindt de verkoop tegen het einde van het jaar plaats.

BP zet haar olieterminal in Amsterdam te koopDe BP Amsterdam Terminal (BAT), die sinds 1997 onder de BP vlag opereert, fungeert als een internationale ‘trading hub’ voor de levering van brandstoffen aan en vanuit Europa. Daarnaast bevoorraadt de terminal lokale en regionale tankstations met diesel en benzine.

Beter

Volgens algemeen-directeur Hendrik Muilerman van BP in Nederland is na een strategische studie van de portefeuille besloten dat het voor de terminal in Amsterdam en haar medewerkers op de langere termijn beter is om een eigenaar te hebben die de strategische interesse heeft om te investeren in de toekomst van deze locatie. ‘We zullen zowel onze handelsactiviteiten als onze retail brandstoffen business in deze regio voortzetten en daarvoor gebruikmaken van faciliteiten van derden, in plaats van onze eigen faciliteiten te exploiteren.’

De terminal

De BP Amsterdam Terminal omvat meer dan zeventig opslagtanks voor olieproducten, butaan en propaan; drie aanlegsteigers voor zeeschepen en twee aanlegsteigers waar negen binnenvaartschepen kunnen aanleggen; alsmede een laadrek voor tankwagens. De terminal beslaat een totale oppervlakte van zo’n 890.000 m². Jaarlijks handelt de terminal ongeveer 2.900 schepen af en belaadt zo’n 20.000 tankwagens. (Bron: BP)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief