Boze vrachtwagenchauffeurs in actie bij hoofdkantoor van TLN

474

Enkele tientallen vrachtwagenchauffeurs voeren bij het hoofdkantoor van Transport en Logistiek Nederland (TLN) actie voor een loonsverhoging van drie procent. TLN-directeur Arthur van Dijk maakte nogmaals duidelijk dat er geen ruimte is voor een loonsverhoging.

TLN en de vakbonden voerden vorige week maandag een eerste overleg over een nieuwe cao. Afgesproken werd 18 februari opnieuw met de vakbonden om tafel te gaan zitten om over een nieuwe cao voor beroepsgoederenvervoer te onderhandelen. TLN zegde vrijdag het overleg af. De werkgeversorganisatie vond de veiligheid van de onderhandelingsdelegatie na alle commotie op 10 februari niet gewaarborgd.

Acties
De vakbonden CNV en FNV vinden dat TLN met het schrappen van het cao-overleg aansturen op acties in het beroepsgoederenvervoer. Met de mededeling dat de werkgevers geen loonsverhoging willen betalen, geeft TLN volgens CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel aan zich niets aan te willen trekken van de looneis van drie procent die de vakbonden hebben geëist. ‘De toezegging van de werkgevers om volgende week dinsdag het cao-overleg voort te zetten, blijkt dus niets waard. De werkgevers lijken hiermee bewust aan te sturen op acties van werknemers. Met de brief geven transportwerkgevers een verkeerd signaal aan de chauffeurs. Dit getuigt niet van respect voor de mensen die dag en nacht op pad zijn om goederen te vervoeren.’ (Bron: Twitter)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter