Boxreload vermindert ‘lege kilometers’ in wegvervoer

954

ROTTERDAM – Hutchison Ports heeft een website gelanceerd waarmee wegvervoerders hun kosten kunnen verlagen en uitstoot kunnen verminderen. Boxreload richt zich op samenwerking tussen wegvervoerders. Het delen van informatie maakt een betere planning mogelijk.

Boxreload vermindert ‘lege kilometers’ in wegvervoerDe site helpt grote en kleine wegvervoerders met het combineren van lading van twee rondritten van twee trucks – elk met een leeg heen- dan wel retourtraject – en deze te vervangen door één rondrit door één truck; een ‘boxreload’.

5.000 reloads

Na een proef met verschillende Rotterdamse bedrijven begint het project met twaalf bedrijven. Men verwacht dat de komende maanden veel meer wegvervoerders tot boxreload.com toetreden. Op basis van de pilot en de respons tot nu wordt verwacht dat Boxreload in het eerste jaar 5.000 ‘reloads’ realiseert.

Boxreload wordt allereerst geïntroduceerd in de Benelux. Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Milieu ondersteunt het initiatief. Co-financiering gebeurt vanuit het Trans-European Transport Network (TEN-T) programma van de Europese Unie. Boxreload is, met hulp van de Erasmus Universiteit Rotterdam, ontwikkeld door de PARIS Optimal Transport Planning divisie van Hutchison Ports. (Bron: Haven Rotterdam)

Reageren op dit bericht kan onderaan deze pagina
Volg ons ook op Twitter of neem een abonnement op de nieuwsbrief