Bowie Recycling vraagt faillissement aan

465

Bowie Recycling in Landhorst heeft faillissement aangevraagd. Dat melden werknemers van het bedrijf aan Omroep Brabant.

Werknemers van Bowie Bontrup stonden maandagmorgen al voor een dichte deur bij het afvalverwerkings- en transportbedrijf. FNV-bestuurder Henri Janssen kwam via een klant van Bowie te weten dat het bedrijf vorderingen aan ABN AMRO heeft verpand.

Deur op slot bij Bowie Bontrup Afvalverwerking en TransportBowie Bontrup houdt zich bezig met recycling van puin, houtafval en bouw- en sloopafval. Bowie Bontrup telt momenteel 180 medewerkers, verdeeld over vijftien locaties in Nederland. Het hoofdkantoor staat in het Brabantse Landhorst.

Sociaal Plan
In december 2013 maakte Bowie Bontrup bekend afscheid te nemen van 78 werknemers. Naar aanleiding van dit voornemen zijn de vakorganisaties FNV Bondgenoten, CNV Vakmensen en Het Zwarte Corps in overleg getreden met de directie, met als doel te komen tot een sociaal plan. ‘Helaas hebben wij moeten wij constateren dat de directie van Bowie Bontrup het proces nodeloos vertraagt’, schrijft Janssen. ‘Dat begon al in december toen zij ons, ondanks toezeggingen, niet in de gelegenheid stelde met het personeel te overleggen. Achteraf hebben wij vernomen dat de directie ons is ‘vergeten’ uit te nodigen voor een personeelsbijeenkomst die op 14 december is gehouden.’

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter