Bouwkuip Flevokust leeggepompt

985

LELYSTAD Gedeputeerde Jan-Nico Appelman pompte 1 februari het laatste water uit de bouwkuip van Flevokust. Nu de bouwkuip is drooggelegd, kan het vullen met zand beginnen voor de aanleg van de nieuwe multimodale overslaghaven met containerterminal en bedrijventerrein ten noorden van Lelystad.

Betrokken_partijen_voor_FlevokustkopieHet leegpompen van de bouwkuip gebeurde tijdens een feestelijk moment onder toeziend oog van de partijen die tot nu toe bij de plannen en uitvoering betrokken zijn. Zij voeren met een schip naar de toekomstige haven en konden het terrein zo van alle kanten bekijken. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is trots op wat de provincie samen met gemeente Lelystad, Waterschap Zuiderzeeland, Rijkswaterstaat en andere partijen heeft bereikt. ‘De plannen worden nu werkelijkheid. We zien het voor onze ogen gebeuren en dat is prachtig. Met Flevokust verbinden we de Flevolandse agrariërs en andere exportbedrijven met afnemers in Nederland en de rest van de wereld. De nieuwe haven brengt bedrijvigheid en banen; bovendien is het een motor voor andere ontwikkelingen. Flevokust is ook het begin van nog veel meer.’

Bouw kade en golfbreker
Aannemer Gebr. van der Lee begon eind oktober 2016 met de aanleg van de haven. Nu het laatste water uit de bouwkuip is gepompt, gaat de aannemer verder met het vullen van de bouwkuip met zand. Nadat het zand is ingeklonken, kan het terrein worden ingericht. De komende maanden worden ook de golfbreker, de vaarweg en de wegontsluiting van de overslaghaven aangelegd.