Bouwers en kanaalbeheerder Panamakanaal weer in gesprek

445

De Panama Canal Authority (ACP) is nog steeds met de bouwers van de uitbreiding van het Panamakanaal in gesprek over een oplossing voor het tekort van 1,6 miljard dollar. Jorge Quijano van ACP zegt voor alle opties open te staan. ‘Maar het standpunt van ACP blijft hetzelfde.

Het bouwconsortium Grupo Unidos por el Canal (GUPC) bestaat uit het Spaanse Sacyr, het Belgische Jan De Nul en het Italiaanse Salini-Impregilo legde Uitbreiding Panamakanaal voor 60% klaar en live te volgenvorige week het werk aan het kanaal neer nadat de onderhandelingen vastliepen. De bouwers zeggen meer dan zeventig procent van het project klaar te hebben, maar hebben nu een tekort van 1,6 miljard dollar.

De onderhandelingen over wie verantwoordelijk is voor het tekort van 1,6 miljard dollar liep onlangs stuk. ACP wil als beheerder van het Panamakanaal dat de bouwers opdraaien voor de overschrijding van het budget. Het consortium vindt dat de kanaalbeheerder moet opdraaien voor het tekort. De kosten zijn hoger vanwege een hogere kwaliteit cement dat de kanaalbeheerder eiste. (Bron: ACP)

Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van TotaalTrans

Volg TotaalTrans op Twitter